Over Angela

Mijn naam is Angela Kemper.
Ik woon in Dalmsholte (buitengebied van Lemelerveld) en muziek is mijn grote passie.  Ik heb jaren orgelles gehad, heb bij diverse koren gezongen, ben dirigent geweest van verschillende koren en inmiddels speel ik ook al vele jaren accordeon, gitaar, piano en keyboard in combinatie met zang.

Studie en ervaring

In 1987 ben ik afgestudeerd als muziektherapeut. Ik heb stages gelopen bij mensen met een verstandelijke beperking, (kinder-)revalidatie en psycho-geriatrie. Na de opleiding ben ik gaan werken bij het toenmalige St. Franciscushof in Raalte, voorloper van Dimence, waar ik nog steeds enige dagen per week werkzaam ben; momenteel in Deventer.

Daarnaast werk ik reeds enige jaren vanuit mijn eigen praktijk. In de omgeving van mijn woonplaats ga ik naar instellingen (o.a. een verpleeghuis in Ommen) en bezoek ik cliënten thuis.   Ook kan ik cliënten in mijn eigen praktijkruimte ontvangen, welke hiervoor speciaal is ingericht met o.a. een breed scala aan muziekinstrumenten.

Ik ben gespecialiseerd in het werken met mensen met dementie/NAH en Autisme.

Manier van contact maken

Ik kijk vooral naar wat iemand (nog) wél kan. Mijn sterke kant is het positieve van de cliënt benadrukken.  Ik gebruik hiervoor mijzelf (met veel enthousiasme en vrolijkheid) en de muziek om contact te maken.  Dit pas ik aan op de mogelijkheden van de cliënt.  Hierbij vind ik het erg belangrijk om de cliënt altijd respectvol te behandelen en in zijn/haar waarde te laten.

Professioneel

Ik ben een geregistreerd muziektherapeut en aangesloten bij: